esmaspäev, 1. detsember 2014

Peipsi pealinna Mustveed külastab USA suursaadik Eestis Jeffrey D. Levine

3.detsembril 2014.aastal külastab Mustveed USA suursaadik Eestis Jeffrey D. Levine koos teiste USA diplomaatidega. USA suursaadik plaanis kohtuda Mustvee linna juhtkonnaga, linnapeaga Max Kaur-iga ning linnavolikogu esinaisega Riina Pajulaga. 
"Ameerika Ühendriikide suursaadiku visiit on Mustvee linnale oluline, sest Peipsiäärne rahvas loodab tugevale koostööle Ameerika Ühendriikidele oma elukvaliteedi parandamiseks. Mustveest algab mitte ainult Eesti, aga ka Euroopa Liit. Mustvee reisisadama valmimine  muudab oluliselt linna staatust. Peipsi pealinn areneb intensiivsemalt kui ei kunagi varem oma 500 aastases ajaloos, " märkis Mustvee linnapea Max Kaur. 
Suursaadik käib Mustvee Vene gümnaasiumit ning osaleb koolitunnis. Euroopa Liidu rahadega renoveeritud Mustvee Kultuurikeskuses külastatakse kaalude muuseumi.  Samuti vaadatakse üle  Euroopa Liidu poolt finantseeritud uus Mustvee reisisadam, kus kaalutakse piirkonna majandusarengu võimalusi. Suursaadik külastab Püha Nikolause õigeusu kirikut ning Raja vanausuliste kirikut. Suursaadik tutvub ka Eesti idapiiri olukorraga Mustvee piirivalvekordonis, Eesti idamere kaldal.