pühapäev, 19. oktoober 2014

Miljardär Prohhorov andis eesti poliitikutele kätte PhD teaduskraadi diplomid


17.oktoobril 2014.a. Moskvas, Skolkova juhtimiskoolis andis Venemaa  presidendikandidaat, tuntud miljardär Mihhail Prohhorov, üle majandusteaduste kandidaadi (filosoofiadoktor PhD) diplomid Mustvee linnapeale Max Kaurile ja Maardu linnavolikogu liikmele Nikolai Degtjarenkole.
Eesti poliitikud kaitsesid oma majandusteaduste kandidaadi (PhD) teadustööd St.Peterburi Riiklikus Majandusülikoolis 2013. aasta lõpus. Teaduskraadi omistas neile Kõrgem Atestatsioonikomisjon (VAK) ning see kinnitati VF haridus-ja teadusministri käskkirjaga sel aastal.
Tseremoonial esinenud Skolkova juhtimiskooli arenevate turgude instituudi (SIEMS) direktor, professor Kalinin rõhutas, et maailma teaduse üks oluline vektor on täna noorte teadlaste potensiaali ärakasutamine effektiivseks väljatulemiseks majanduskriisidest.
Skolkova teaduskeskus, mida kutsutakse Venemaa Silicon Valley`ks, on kaasaegne uute tehnoloogiate väljatöötamise kompleks. Skolkovat on külastanud ning seal esinenud California ekskuberner Arnold Schwarzenegger, endine USA riigisekretär ja presidendikandidaat Condoleezza Rice.