esmaspäev, 20. oktoober 2014

Maestro Nikas Safronov andis edasi südamliku tervituse Eesti esimesele leedile

Eelmisel nädalavahetusel toimus Moskvas, populaarses kohvikklubis "Masterskaja" tuntud vene kunstniku, Vene kunstide akadeemia korrespondentliikme Nikas Safronovi meisterklass, mille käigus kohtus ta ka eesti poliitikute, Mustvee linnapea Max Kauri ja Maardu volikogu liikme Nikolai Degtjarenkoga.
Maestro tervitas soojalt külalisi Eestist, meenutas oma edukaid näitusi Tallinnas. Juttu oli ka tema kuulsast portreest, millel kujutatud Eesti esimene leedi Evelin Ilves. Kasutades juhust tõstis Nikas Safronov esile esimese leedi ilu ja naiselikkust ning edastas talle oma südamlikud tervitused. 
Kunstnik on juba korduvalt portreteerinud poliitilisi ja avaliku elu tegelasi, showmaailma tähti, suurettevõtjaid.
Meisterklassi käigus tekkis kuulsal kunstnikul loominguline idee teha portree ka Tallinna linnapeast Edgar Savisaarest. Külalised Eestist toetasid palavalt huvitavat ideed, rõhutades et Savisaare portree oleks täienduseks kunstniku rikkalikule kollektsioonile kuulsustest, keda ta on juba maalinud.
Nikas Safronov kinkis Kaurile ja Degtjarenkole oma 2014 aasta parimate tööde reprod, külalised Eestist kutsusid maestrot uuesti külastama Tallinnat näitusega.