reede, 8. märts 2013

Max Kaur: Kui Vaher ei saa hakkama, siis valime politseijuhi nagu šerifi USA-s

Politseikolonel Tarmo Miilitsa kutsel osaleb Tallinna Linnavolikogu Korrakaitsekomisjoni esimees Max Kaur Politsei-ja Piirivalveameti konverentsil, 26.märtsil 2013, Tallinna Rahvusraamatukogu konverentsikeskuses. Käesoleva aasta konverentsi üheks läbivaks teemaks on usaldus.
"Usun, et konverentsil tuleks teemaks tõsta ka aktuaalsed sündmused, fakt on see et Eesti politseijuhi valimine kukutati siseministri poolt läbi. Pole normaalne, et siseminister ei mõista - demokraatlikus ühiskonnas peab mistahes julgeoleku juhi määramisel olema kõikide oluliste poliitiliste jõudude toetus, sest nad esinevad valijate totaalset enamikku," leiab pealinna korrakaitse volinik Max Kaur.
Tupikusse jõudnud Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori ametisse määramine saaks Max Kauri arvates aga elegantselt lahendada: "Eesti on nii väike, et teatud ametiisikute puhul saaks kasutada otsevalimisi. USA-s saavad mõnel pool elanikud endale šerifi otse valida. Kui siseminister Ken-Marti Vaher ei suuda teiste poliitiliste jõududega konsensuseni jõuda, siis paneme Eesti politseijuhi kandidaadi rahvahääletusele nagu Ameerikas," viitab Kaur.
Tegemist on tänaseks juba kolmanda PPA korrakaitsjatele suunatud konverentsiga, kus kõneldakse organisatsiooni jaoks aktuaalsetel teemadel, esitatakse küsimusi ja otsitakse neile vastuseid. Käesoleva aasta üheks läbivaks teemaks on usaldus. Konverentsil esinevad uuringufirma Saar Poll juhataja Andrus Saar, vandeadvokaat Indrek Sirk ning Põhja prefektuuri juhtimiskeskuse vanemkorrapidaja Tõnu Oro, siseministeeriumi nõunik ja PPA endine peadirektor Raivo Küüt ning Haapsalu politseijaoskonna juht Margus Kaldma, Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur.