laupäev, 5. mai 2012

Inglise kuninga järeltulija ning tulevane peaminister jääb Londoni linnapeaks

Konservatiiv Boris Johnson valiti tagasi Londoni linnapeaks. Minu õnnitlused talle ning loodame, et minu poolt Londonisse jäetud sõnum, et ka Tallinnasse jõuaks, realiseerub tema uuel ametiajal. Või tuleb ta Tallinnasse vähemalt siis, kui saab Briti peaministriks. 
Boris Johnson on tegelikult türklane. Tema esiisa on Türgi siseminister Ali Kemal Bey. Londonis emigratsioonis olles sünnitas Ali Kemal Bey Šveitsi päritoluga naine poja Osman Kemali, kes hiljem naturaliseerus kui Briti kodanik ning hakkas kandma oma emapoolse vanaema nime Johnson.
Sellega üllatused ei piirdu, nimelt on Johnson naisliinide kaudu ka Inglise ja Hannoveri kuninga George II järeletulija ning Elisabeth II sugulane. Johnsoni üks vanavanaisadest oli Vene juut, paleograaf Elias Avery Lowe. Boris Johnson naine on ema poolt sikhi päritolu.
Borisi isa Stanley on ka olnud Briti parlamendi liige ning ema poolne vanaisa Sir James Fawcett oli Euroopa Inimõiguste Komisjoni president. Niisiis on Boris Johnson geneetiline valitseja. Londonile just sellist vaja ongi!