esmaspäev, 5. märts 2012

Tallinna Linnavolikogu Korrakaitsekomisjon võtab ette koolide turvalisuse küsimused


6.märtsil 2012.a. kutsub Tallinna Linnavolikogu Korrakaitsekomisjoni esimees Max Kaur kokku komisjoni korralise istungi, kus arutatakse koolide turvalisuse probleeme ja võimalikke lahendusi ning Tallinna munitsipaalpolitsei senist tööd koolide valves. Ettekandjateks on Tallinna haridusameti koolivälise töö osakonna vanemspetsialist Urmas Sadam ja Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand.
"Haridusasutuste turvalisus on linnale tähtis, eriti olukorras, kus me riigi tasandil kümneid aastaid reformime haridussüsteemi, samas aga ei hooli üldse haridusasutuste turvalisuse pärast ning seda ajal mil meid on tabanud kaasaegse ühiskonna kurjus koolivägivalla ja kiusamise näol, uimastite ja narkoäri näol, rääkimata koolide ümber ringi luusivatest pedofiilidest," tõdes Tallinna linnavolikogu korrakaitsekomisjoni esimees Max Kaur.
Tallinna linnavolikogu korrakaitsekomisjoni liikmete kooseisus on ka endine Eesti Vabariigi siseminister, Kaitsepolitseiameti rajaja Jüri Pihl. Korrakaitsekomisjoni liikmete hulgas on ka mõjukad kirikuringkondade esindajad, endised Riigikogu liikmed Erik Salumäe ja Avo Üprus, kes on IRL-i aukohtu esimees, Tallinna munitsipaalpolitsei juhtkond, Tallinna linnavalitsuse esindaja. Varasemalt on linnavolikogu korrakaitsekomisjoni esimeheks olnud legendaarne kriminaalpolitseinik, praegune Riigikogu liige Andres Anvelt.
Tallinna Linnavolikogu Korrakaitsekomisjoni korraline istung algab kell 16:00 Tallinna Linnavolikogu II korruse saalis, aadressil Vana-Viru 12, Tallinn.