esmaspäev, 26. märts 2012

Ettevaatust, sotsialistid!


Lugesin omal ajal lehest, et sotsialistide uus füürer Sven Mikser oli erakonnale annetanud 9000 eurot. Kindlasti oli see uudis. Ometi ükski ajakirjanik ei tõstatanud küsimust, kuivõrd realistlik stsenaarium see siis oli. Paljude teiste annetajate puhul teistest erakondadest on tõstatud kahtlusi, Mikseri puhul mitte.
Eks koolitus spioonide paradiisis Garmisch-Partenkirchenis on aidanud. Egas neid poisse enam ei puudutata. Teed, mida tahad. Aga meie ju tunneme teda. Tundsime seda prillidega poissi ka kui lobenäppu, kes valmis arvutihiirega tulistama sadu toetusklikke partei heaks.
Kuid uskuda, et see vinniline poiss annaks erakonna heaks 140 000 krooni? Meie kontoris ju teame, et temalt polnud võimalik kätte saada kopikatki!
Sotside ootamatutele rahaallikatele jälile saada pole kuigi keeruline. Ossinovskite sajad tuhanded tundub olevat jäämäe veepeale osa. Lihtne googeldamine näitab, et Äripäev ise nimetab Ossinovskeid miljardär Mordašovi ja transiidiärimehe, miljardär Filatovi kannupoisteks (Äripäev, 21.12.2006).
Kõigest viis aastat tagasi oli sidemed Filatoviga Äripäeva jaoks saatanast. Kui aga Ilvese partei Mordašovi, Mahmudovi ja Filatovi kannupoistega kokku heidab, siis on kõik kõige paremas korras nagu Norras.
Kõigest viis aastat tagasi tõstis Kaitsepolitsei ja Teabeamet põrgulärmi, väites et Mordašov ja Filatov kujutavad endast julgeolekuriski. Nüüd kui nende kannupoisid õige partei taha hüppasid, siis selgub et pole enam mingit ohtu, ja üldse pole ajakirjandusel sotsidele enam ühtegi küsimust, Ilvesest rääkimata.