kolmapäev, 28. detsember 2011

Max Kaur kohtus Jaapani suursaadikuga Eestis


27. detsembril 2011 aastal kohtus Tallinna Linnavolikogu liige ja Korrakaitsekomisjoni esimees Max Kaur Jaapani suursaadikuga Eestis Hideaki Hoshi`ga, kohtumine leidis aset Jaapani suursaatkonnas Tallinnas, saatkonna poolt korraldatud maailma lastejoonistuste konkursi Kanagawa Biennial auhinnatseremoonia raames, kus autasustati kahte parimad Eesti laste poolt tehtud tööd. Suursaadik Hoshi on esimene Jaapani suursaadik, kes resideerib Tallinnas.
„Avaldasin Jaapani suursaadikule heameelt selle üle, et Eestis viimased ajal kasvab huvi Jaapani kultuuri ja majanduse vastu noorte eestlaste poolt. Avaldasin rõõmu pidevalt areneva kultuuri- ja majandusekoostöös üle, mille näiteks on Eesti sumomehe Baruto tõus Jaapanis sumoproffide absoluutsesse tippu või Mitsubishi elektriautode ökoprojekt Eestis, " sõnas Max Kaur.
Jaapani suursaadik Hideaki Hoshi avaldas tunnustus Tallinna kui Euroopa Kultuuripealinna 2011 üritustele ning leidis, et suursaadikuna kavatseb ta arendada suuremat koostööd Eesti omavalitsustega.
1921. aastal tunnustas Jaapan ametlikult Eesti iseseisvust. Sõjaeelsel perioodil olid Jaapanil Eestiga diplomaatilised suhted ning konsulaat Tallinnas. Konsulaat suleti 1940. aastal. 1991. aastal sõlmiti uuesti Jaapani ja Eesti vahel diplomaatilised suhted. 2010. aastal määrati ametisse esimene Eestis resideeriv Jaapani suursaadik. 2011.aastal taasasutati Eesti - Jaapani parlamendirühm.