neljapäev, 28. juuli 2011

Max Kaur osales golfiturniiril RSA Golf Academy Rookie Tour 2011

27. juulil 2011.a. osales Tallinna linnavolikogu liige ja kunagine Edgar Savisaare nõunik Max Kaur mainekal golfiturniiril RSA Golf Academy Rookie Tour 2011, mis toimus Tallinna lähedal, mereäärses Estonian Golf & Country Clubis. RSA Golf Academy Rookie Tour 2011 osales ligi 50 golfimängijad. Turniiri külastas ka reformierakondlasest Harjumaa maavanem Ülle Rajasalu.
„Golf on kaheldamatult tänapäeva kaasaegse ühiskonna üks märkidest. Avaldan tunnustust Eesti Golfiliidule ning kõigile neile, kes propageerivad, toetavad ja tegutsevad selle nimel, et golfikultuur areneks Eestis. On ka lootust, et tulevikus on võimalik golfimängijat Eestist näha tuntud maailmaturniiridel. Majanduslikust aspektist on tähtis ka golfiturismi areng Eestis,“ rääkis poliitikust golfiharrastaja Max Kaur. „See on minu esimene võistlus ning ma olen tänulik oma golfitreenerile ja õpetajale, tuntud golfimängijale Enn Einlale“, lisas Kaur.
„Golf on maailma parim harrastus! On positiivne, et avaliku elu tegelased, tippsportlased, kultuuriinimesed ning ka poliitikud aktiivselt osalevad golfielus. Golf Eestis areneb kiiresti, iga aasta liitub golfiga üha rohkem inimesi. Kaur näitas stabiilse tulemuse dünaamilise perspektiividega,“ rõõmustas Eesti Golfi Keskuse nõukogu liige, üks Eesti parimaid golfimängijad oma klassis, Enn Einla.
Kaasaegne golf sai oma alguse Šotimaalt. Inglise keelt kõnelevast maailmast on spordiala levinud üle kogu maailma, olles üks rahakamaid ja eliitsemaid spordialasid üldse. Golf on Eestis suhteliselt uus harrastus, ent maailmas on ligi 100 miljonit golfimängijat. Islandil, kus elab ainult 250 000 inimest, on näiteks tervelt 61 golfiväljakut, meie põhjanaabritel, soomlastel aga 117 golfiväljakut ja 125 000 golfimängijat! Eestis on hetkel seitse suurt golfiklubi ning ligi 5000 golfarit.