esmaspäev, 30. mai 2011

Korrakaitsekomisjon vaagib päästeolukorda pealinnas ning rannahooajaks valmistumist

31. mail 2011.a. kutsun pealinna volikogu korrakaitsekomisjoni esimehena kokku komisjoni istungi, kus on päevakorras küsimused „Päästeolukorrast Tallinnas“, ettekandjateks Põhja-Eesti Päästekeskuse direktor Raik Saart ning „Rannahooajaks valmistumisest ja Põhja-Tallinna linnaosa heakorrast“, ettekandjaks Põhja-Tallinna linnaosa vanem Karin Tammemägi.
Rannahooajaks valmistumine peab praegu käima täie hooga, me peame tegema kõik, et uppumissurmade arv Eestis ei kasvaks. Eelmine must aasta kui uppumissurmade arv kasvas üleeelmise aastaga võrreldes Eestis 61 uppunult 97 uppunule, on vastuvõetamatu. Tallinn peab olema esirinnas, et keerata see statistika tagasi kogu Eestis. Rannavalve peab töötama, et tallinlased saaks turvaliselt puhata pealinna randades.
Korrakaitse komisjoni liikmete hulgas on mõjukad kirikuringkondade esindajad, endised Riigikogu liikmed Erik Salumäe ja Avo Üprus, siseministeeriumi esindajad, Tallinna munitsipaalpolitsei juhtkond, Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf, Linnavalitsuse korrakaitse nõunik. Tallinna Linnavolikogu korrakaitsekomisjoni liige on ka endine EV siseminister, kaitsepolitseiameti rajaja Juri Pihl (fotol). Varasemalt on linnavolikogu korrakaitsekomisjoni esimeheks olnud legendaarne kriminaalpolitseinik, praegu Riigikogu liige Andres Anvelt.