esmaspäev, 30. november 2009

Nüüd doktorantuuris

25.09.2009 on see päev kui astusin Peterburi Riiklik Inseneriteaduste ja Majanduse Ülikool ENGECON (Saint-Petersburg State Academy for Engineering and Economics) aspirantuuri, ehk Euroopa mõistes doktorantuuri. Ka varem on eestlased ikka omandanud haridust St.Peterburis, olgu siis Johan Köler või Artur Kapp, Ants Piip või Johan Laidoner, Viktor Palm või Neeme Järvi.

Meenutan, et 30.03.2008 aastal sain Tallinnas, Majanduse ja Juhtimise Instituudi aulas kätte Peterburi Riikliku Insenerteaduste ja Majanduse Ülikooli ENGECON rektori käest majandusmagistri tunnistuse ning sain siis ka kutse asuda õppima ülikooli doktorantuuri. Siinkohal tervitused Äripäevale, loodame nende uusi lugusid Max Kauri haridusteest!

Peterburi Riiklik Inseneriteaduste ja Majanduse Ülikool ENGECON (Saint-Petersburg State Academy for Engineering and Economics) olgu öeldud, et saja-aastase kogemusega tuntud kõrgkooli on lõpetanud näiteks Vene energeetikaguru, tuntud liberaal Anatoli Tšubais, Eesti kodanik ja suurärimees Rustam Aksjonenko, Severstali omanik, miljardär Aleksei Mordašov. Ülikoolis on professor on endine Venemaa peaminister, hetkel asepeaminister Viktor Zubkov.