teisipäev, 9. juuni 2009

Sibul imedemaal

Vabariigi valimiskomisjoni esimehe Heiki Sibula peeglitagune maailm valmistas järjekordse üllatuse. Kolm ei ole kolm, vaid hoopis kaks. Ei usu et imed oleks sellega lõppenud. Oota sa! Keda see Sibula Heiki meile õieti meenutab.... Loomulikult sibul! sibulake! cipollino! Itaalia kommunisti Gianni Rodari kurikuulsa "Cipollino"`ga pesti Sibula ajusid ilmselt juba nõukogude ajal. Tema ettekujutus on selline, et ta peab võitlust korruptiivse ja tüseda parun Tomatiga. Et kui tema, Cipollino teeb sahker - mahkerit valimiskomisjonis, siis see ongi võitlus Eesti eest. Nii päästavadki Argentiinast tulnud hääled nimekirja Parempoolsed. Nii võidabki Ilves ühe häälega presidendivalimised, ja ennäe just valimiste eel annab sellele häälele, Goginile, seaduliku jõu Sibul. Ja nüüd ilmuvad välja 44 häält, mis päästavad Padari. Tendents, igatahes.

Buratino mattis oma kolm kuldraha Lollide Maale. Sibula Heiki on oma karjääriunistused matnud Kadrioru Roosiaeda. "Roosiaias ringi Sibulake käis, otsis oma rüütlit ta..." Ja ennäe! Kui Sibula silme ette ilmub presidendi julgeolekunõunik Indrek Kannik, tõmbub Sibul sirgu nagu seersant, rind läheb kummi ja tagumik läheb prunti.

Eesti aga kaotab. Iga päevaga. Maailmas on olemas valimistehnoloogiad, mis välistavad igasuguse pettuse. Valimismasinad, mis skaneerivad unikaalse hääletussedeli, ega võimalda enam mingeid manipulatsioone jne. Meie aga elame nagu kiviajal. Tänu Cipollinole, kelle nägemine ajab nutma ja kes paha haisu levitab.