esmaspäev, 6. aprill 2009

Doktor Pak ja mister Laar

Eesti marginaalid tahavad ka suurt poliitikat teha. Aga oh häda, rahvas ei toeta neid. Kõike neid sotse, griine ja laarlasi. IRL-i toetust on vaid 11 prossa järel ja see langeb. Vanad komnoored Laar ja Parts küsivad: mida teha? Loomulikult tuleb appi poliitiline mimikri. Loome midagi sellist, kus keegi aru ei saa, kes selle taga on. Ja pärast kui asi võidab, hüppame ise etteotsa.

Ja ennäe. IRL ümber koondunud äritegelased Palts ja Kilk, kes eriti sihivad sügisel Tallinna noosi, on asunud looma võrgustiku, mis justkui lemmikparteist kaugel. Vaher ja Reinsalu pandi kantseldama Tallinna Omaniku Liitu. Tekib ainult küsimus, mida nende üritustel teevad Pindi Kinnisvara sekretärineiud? No öelnud siis välja, et meil on siin Pindi Omanike Liit. Selle asemel, et jagada lollitatud majaomanikele tarbijakaarte soodustuste saamiseks teada kelle äriimpeeriumist.

Viimasel ajal tuldi aga välja juba võimsama ideega. Keegi Nõlvak. Et kõigepealt kisendas Eesti meedia mingist prügitalgust, kus kokku korjatud prügi lõppuks metsa tagasi visati… Kisendati ööd ja päevad ning lõpuks kukuti läbikukkunud ürituse ninameest veel autasustama. Nüüd järgmine etapp. Positiivne imago loodud, nüüd vaja asuda looma üleeestilist võrgustiku oma ideede pähemäärimiseks. Mis loomulikult sünnivad justkui ühisest arutelust. Kuidagi tuttav tuleb ette?

Oli see nüüd Lenin või mingi teine punane? Ega seda värki keskharidusega Nõlvak kindlasti oma peaga välja ei mõelnud. Ilmselt soovitas jälle doktor Pak. Kõige ja kõigi vastu huvi tundev akadeemik Endel Lippmaa tabas 2004 aastal Nõlvaku erafirma katuse alla tegutsenud Vene “bioloogilise sõja residentuuri” eesotsas Venemaa kodaniku, doktor Vladimir Pakiga.

Vladimir Pak töötas 1983–1994 a. uurimis-tootmiskeskuses Vektor Novosibirskis, kus üks tema uurimisvaldkondi oli rõugeviirus. Nõukogude biosõjatööstuses tegeldi muide Ebola viiruse ja teiste surmaviiruste mugandamisega ründerelvaks. Egas vana karu uut moodi tantsima ei pane. Akadeemik Richard Villems toetas ka Lippmaa kahtlusi kogu selle tegevuse suhtes Nõlvaku erafirma tiiva all.

Ja kust võetakse need miljoneid kriisiajal, et seda tsirkust teha? Torkab kohe silma, et Nõlvak passis aastaid Florida päikese all… See on ju tuntud rahvusvaheliste kurjategijate maffiapesa! Nõlvak suutis ära lollitada isegi sotsid. Siin ja seal kukkusid nad kiitma Nõlvakut. Lauristin püüdis eriti kavalalt mängida. Nagu vana bolševikule kohane püüdis kohe ise „revolutsiooni” etteotsa astuda.

Aga võta näpust. Jõhkrad bisnessivennad Palts ja Kilk, kes julgelt ajavad asju suisa allilmaga, meenutagem Kalev Kurge, löövad p…sse lohku igal emisel, kes kärsa nende aedikusse pistab! Kuidas ka ürituse läbiviijate parteilist kuuluvust ei püütud varjata, on tänaseks selge, et asja juures figureerivad tegijatena Ain Aaviksoo, IRL kaitseministri Jaak Aaviksoo poeg, IRL liige Raul Sarandi, Res Publica vana aktivist Urmo Kübar, Jaano Martin Ots, kes on Tõnis Paltsu erasekretär.

Teeme ära 2009 "Minu Eesti" kommunikatsioonijuht Anneli Ohvril töötab põhikohaga promotsiooniteenust pakkuvas firmas Momentum, mille partneriks on internetiturundusfirma Klikivabrik, mis kuulub sellelesamale Tõnis Paltsule jne. Samas on IRL populaarsus jätkuvalt kivina kukkunud. Savisaare kuldsed sõnad Laarile „Kes sa selline oled, et ma sinuga debateerima hakkan”, on aktuaalsemad kui ei kunagi varem. IRL on ise alt ära hüpanud diilidest Keskerakonnaga ja nüüd on jumala karistus käes. Olete tühi koht, ja aita enam mingi doktor Pak!