kolmapäev, 18. märts 2009

Loobusime stagna - riigikogust

Tallinnas toimunud kasiinovastaste istungil kinnitati 2009.aasta ürituste kava, võeti vastu otsus loobuda fotonäituse korraldamisest Riigikogu ruumides. Kavas oli ka eksponeerida kunstnik Neeme Lalli kasiinoohvritele pühendatud maali. Kasiinovastane fotonäitus otsustati paigutada värskelt avatud kasiinovastaste veebileheküljele, aadressil http://www.kasiinovastased.info/

Loobusime fotonäitusest Toompeal, kuna Riigikogu on muutunud ebapopulaarseks kohaks, stagnatsiooni sümboliks. Igasugune loominguline või ühiskondlik tegevus Riigikogu seinte vahel mõjub publikule jamana. Me eelistasime seekord dünaamilist ja vaba netimaailma.

Lisaks arutati kasiinovastase päeva tähistamist, mis toimub kolmas aasta järjest Tallinnas nn. kasiinovastasel väljakul, Tartu maantee ja Pronksi tänava ristmikul, kell 12.00. 18.juulil 2009.aastal. Samas sai veelkord heakskiidu kunstnike poolt tehtud ettepanek püstitada Tallinnas kasiinovastane sammas, mis oleks pühendatud kasiinoohvritele Eestis.

Kunstnik Neeme Lall, kes esitles esimesel kasiinovastasel aastapäeval kunstiteost „Kasiinoohvrid”, leidis: „Mis veel peaks võitlema elajalike kasiinoomanike diktatuuri vastu kui mitte kunst?”

Toetan ettepanekut püstitada kasiinoohvritele mälestussammas, las ta koputab see iga päev jultunud kasiinoomanike ja ühiskonna südametunnistusele. Kui sajad tapetud inimesed jätavad meid ükskõikseks, siis pole loota helget tulevikku meie rahvale!