neljapäev, 18. september 2008

Kasiinod ei tooda mingit kasu inimestele ja elatuvad vaid illusioonide loomisest

Pole ka imestada, sest kasiinod ei tooda mingit kasu inimestele ja elatuvad vaid illusioonide loomisest ning neile makstud raha ümber jagamise pealt oma kasumi kokku riisumisest.

Majanduslangus külmutas kasiinode kasumi. Lõpuks on majanduslik kainestumine jõudnud ka kasiinodeni. Varasemate aastate odava laenuraha peale ehitatud majanduskasv on osutunud potjomkini fassaadiks, mille taga valitseb senise majandusmudeli jätkusuutmatus. Piisas vaid välisomanduses olevatel pankadel karmistada laenude andmise tingimusi ja valitsusel provotseerida märatsemine Tallinna tänavatel kui vaevalt aastaga on kriisi langenud mitmed majanduse sektorid (transiit, ehitus, metsatööstus) ja firmade maksehäired kasvanud kordades. Samuti on üksteisega vahetanud kohad majanduskasvu ja inflatsiooni arvnäitajad, kus viimase puhul räägime 11 protsendist kõrgematest väärtustest ka lähemate kvartalite jooksul. Sellega on Ansipi valitsus vähem kui aastaga tõmmanud kriipsu peale senisele eduka riigi legendile. Isegi vaheltkasu peal elavad kasiinod on sunnitud tunnistama oma tulu kokkukuivamist.

Eesti Hasartmängude Korraldajate Liidu tegevjuht Tõnis Rüütel tunnistab Postimehes [link http://www.postimees.ee/?id=34231 ] „Kui inimene hakkab meelelahutuse pealt kokku hoidma, siis käiakse ka kasiinos hulga harvemini. Ja see on eluterve nähtus.“ Tuleb temaga nõustuda, et majanduslanguse tõttu on kasiinodes maha mängitava raha vähenemine ainult hea märk.
Samuti ei maksa muretseda, et „tänavu kahe esimese kvartaliga on 14st Eestis tegutsevast õnnemängufirmast kõik peale ühe kas miinuses või tulevad ots otsaga napilt kokku.“

Jah, pole ka imestada, sest kasiinod ei tooda mingit kasu inimestele ja elatuvad vaid illusioonide loomisest ning neile makstud raha ümber jagamise pealt oma kasumi kokku riisumisest.

Loe veel http://www.postimees.ee/?id=34231