kolmapäev, 6. august 2008

Kasiinovastaste sõnum jõudis lõpuks Riigikogusse

Kasiinovastaste sõnum on lõpuks jõudnud ka Riigikogusse, kus rahvaesindaja Jürgen Ligi julgelt kritiseeris Kultuurkapitali rahastamisskeemi.

Arvasime ka varem, et Kultuurkapital võiks loobuda kasiinopoolsetest rahalistest toetustest, sest riigil ja omavalitsusel on võimalik raha leida muudest allikatest.

On tõsi, et hasartmängu maksu rahast elatuvad paljud kultuuriinimesed. On lausa räägitud, et kui kasiinosid poleks, siis mis neist saaks. Sellest küsimuse enesest vaatab vastu ebaeetilisus, millega õnnetud eesti kultuuritegelased on seostatud.

Mitte iga raha ei saa vastu võtta. Ja on eriti julm, et eesti kultuuritegelastele visatakse tükike kasiinoraha nagu kont koerale. See olukord võis olla veel talutav aastaid tagasi. Enam mitte. Lõpetage irvitamine eesti kultuuri üle! Andke raha otse läbi kultuuriministeeriumi eelarve.

Eesti kasiinovastased on teinud korduvalt avaldusi, kus on kutsunud ka Eesti Olümpiakomiteed üles loobuma kahtlasest kasiinoäri rahast, mis kahjustab eesti spordi mainet rahvusvahelisel areenil. Kahtlase taustaga kasiinoäri raha ei sobi eesti spordile, sest see on sama hea kui sportlasi toetataks narkoärist teenitud rahaga.

Rahandusministeeriumi litsentsikomisjonile on õiguskaitseorganid korduvalt ette kandnud, missuguste kahtlase taustaga on kasiinoomanikud. Eesti ajakirjandus on korduvalt näidanud, et Eesti kasiinoomanike äripartnerid on kriminaalkurjategijad.