reede, 18. juuli 2008

Eestis tähistati esimest kasiinovastast aastapäeva

Täna,18.juuli 2008.a. Tallinnas toimus esimene kasiinovastase aastapäeva tähistamine, mis on pühendatakse hasartmängude ohvritele, meenutati kasiinoohvreid ja nende pereliikmeid. Esimene kasiinovastase aastapäeva tähistamine toimus 18.juuli kell 11.00 Tallinnas Pronksi ja Tartu mnt. nurgal, samas kus 2007 aastal toimus esimene kasiinovastane meeleavaldus Euroopa Liidus. Aasta tagasi tehti meeleavaldusel ettepanek kuulutada 18.juuli kasiinovastaseks päevaks.


Hea on tõdeda, et kasiinovastane liikumine Eestis on tõusuteel, seda on asunud toetama nii vasakpoolsed kui parempoolsed, nii noored kui ka eakad, kõik inimesed olenemata rahvusest ning usust. Kasiinovastaste ja ühiskonna aktiivse kriitilise surve all sünnib uus hasartmänguseadus, mis oleks esimene samm kasiinoäri kontrolli alla võtmiseks. Arvan, et Eestis saabus aeg, kus kasiinode arvu mitte ainult ei piirata, vaid neid reaalselt hakatakse kinni panema.

Mälestusüritusel võtsid osa ning esinesid, et püha sõnaga meenutada ohvreid ja nende pereliikmeid, pea kõikide Eesti suurimate usuorganisatsioonide esindajad. Kasiinoohvrite päeval võtsid sõna Eesti pearabi R. Shmuel Kot, Baltimaade moslemite kogukonna esindaja mufti Ali Harrasov, Oleviste kiriku evangelistlik pastor Ülo Niinemägi, Vene Õigeusu Moskva Patriarhaadi esindaja Isa Aleksius. Sõna võttis ka tuntud eesti kultuurielu - ja ühiskonnategelased.

Tuntud eesti kunstnik Neeme Lall esitas kasiinovastaseks aastapäevaks kunstiteost „Kasiinoohvrid”. Kõik Eestis usukofesioonide esindajad lasksid taevase valge tuvi, mis peaks sümboliseerima lootust kasiinovõitluses. Noored kasiinovastased jagasid rahvahulgale kasiinovastast materjali.