teisipäev, 8. aprill 2008

Tammsaare pargis tuleb suur kasiinovastane meeleavaldus.

8.aprillil 2008.a. registreerisid Eesti kasiinovastased Tallinna Linnavalitsuses kasiinovastase meeleavalduse, mis toimub 29.aprill, kell 13.00, Tallinna Kesklinna Tammsaare pargis. Kasiinovastast meeleavaldust Tammsaare pargis tulevat toetama osavõtu ja esinemisega Riigikogu liikmed, Tallinna Linnavolikogu saadikud, kultuuri - ja avaliku elu tegelased. Eesti kasiinovastased korraldavad juba neljanda suure kasiinovastase meeleavalduse Eesti pealinnas.

Tõsi kasiinovastane liikumine on Eestis tõusuteel, seda toetavad nii vasakpoolsed kui parempoolsed, nii noored kui ka eakad, kõik inimesed olenemata rahvusest ning usust. Kasiinovastased on valmis koostöös valitsuse, riigikogu ning omavalitsuste esindajatega osalema hasartmänguseaduse väljatöötamisel.

04.03.2008.a. pöördusid Eesti kasiinovastased rahanduseministri Ivari Padari poole kirjaga, kus avaldatakse tõsiselt muret asjaolude üle, mis oluliselt takistavad ning venitavad uue hasartmänguseaduse väljatöötamist ning samuti mõju pärast, mida osutatakse seaduseelnõu väljatöötamisel kasiinoäri huvigrupi poolt. Kasiinovastased tegid valitsuse liikmele ettepaneku viia läbi nõupidamine kasiinovastaste osavõtul, et vaadelda asjaolusid, mis objektiivselt pidurdavad ja takistavad uue hasartmänguseaduse vastuvõtmist.

25.02.2008.a. tegid Eesti kasiinovastased avalduse, kus kutsusid Eesti Olümpiakomiteed loobuma kahtlasest kasiinoäri rahast, mis kahjustab eesti sporti mainet rahvusvahelisel areenil.

2007.aastal AS Turuuuringute poolt korraldatud küsitlused näitasid, et 76% Eesti ja 81% Tallinna elanikest on kasiinoäri piiramise poolt.

18.07.2007.a. toimus Tallinnas esimene kasiinovastane meeleavaldus Eestis ja Euroopa Liidus üldse. 16.10.2007.a. toimus Tallinnas, Lasnamäel teine suur kasiinovastaste meeleavaldus. 27.10.2007.a. jagasid noored kasiinovastased kesklinna kasiino sünnipäevaärituse ajal ees kasiinovastast sümboolikat sõnumiga, et kasiinod kaoksid koolide ja elamute vahetust lähedusest. 04.12.2007.a. toimus kasiinovastane meeleavaldus Mustamäe Linnaosa Valitsuse hoones oleva kasiino ees.