esmaspäev, 25. veebruar 2008

Olümpiakomiteele ei sobi kasiinoraha!

25.02.2008.a. tegid Eesti kasiinovastased avalduse, kus kutsusid Eesti Olümpiakomiteed loobuma kahtlasest kasiinoäri rahast, mis kahjustab eesti spordi mainet rahvusvahelisel areenil.

Kahtlase taustaga kasiinoäri raha ei sobi eesti spordile, sest see on sama hea kui sportlasi toetaks narkoärist teenitud raha. Kahtlematult see kahjustab eesti spordi mainet rahvusvahelisel areenil. Eesti Olümpiakomitee stagnajuhtkond vajaks tuulutamist.

„Lisaks Eesti Olümpiakomiteele oleks hea kui ka Kultuurkapital ning kõik õppe-, noorsoo-, kultuur- ja sotsiaalasutused loobuksid kasiinopoolsetest rahalistest toetustest, riigil ja omavalitsusel on selleks raha piisavalt,” arvasid kasiinovastased Tallinna linnavolikogu liikmed.

Kasiinovastane liikumine Eestis on hetkel tõusuteel. Seda on asunud toetama nii vasakpoolsed kui parempoolsed, nii noored kui ka eakad, kõik inimesed olenemata rahvusest ning usust. Eesti kasiinovastastel on kavas 2008 aasta kevadest rida uusi üritusi, aktsioone ning massilisi meeleavaldusi. Käesoleval aastal peaks valitsus ja riigikogu kooskõlastama uue hasartmänguseaduse, mis oleks esimene samm kasiinoäri kontrolli alla võtmiseks.