teisipäev, 5. veebruar 2008

Akadeemik astus Max Kauri kaitseks välja

05.02.2008.a. ilmus Äripäevas uurimuslugu kus pannakse kahtluse alla minu haridustase. Eesti Teaduste Akadeemia liige akadeemik Mihhaili Bronštein astus Max Kauri kaitseks välja: „Max Kauril on haridust piisavalt, et saada edukalt hakkama nii omavalitsuses kui ka kõrgkooli juhina. Lugupeetud ajaleht peaks paremini kursis olema Euroopa hariduse arengutega lähtudes Bologna protsessist. Äripäev peab vabandama, kuna tegemist on vist klassikalise poliitilise tellimusega!”

Saatsin 18.01.2008.a. Äripäevale kirja:
Äripäeva toimetuse kasiinovastased informeerisid mind, et ajalehel on plaanis Ralf-Marti Soe sulest ilmuv lugu, kus kõne all minu haridustee. Tõttan siis Äripäevale appi. Kuna olen isik, kelle kohta liigub internetiotsingutes igasugust infot, siis otsustasin personaalse informeerimise kasuks, et vältida enda kohta väärinfo levikut. Leian, et informatsioon minu hariduste kohta peab olema avalik, et vältida edasipidiseid võimalikke spekulatsioone.

Lõpetasin 1987. aastal Mustamäel asuva Tallinna 51. Keskkooli. Seal koolis õppis ka Vene Erakond Eestis esimees Stanislav Tšerepanov, kõrvalkoolis aga noor ja nutikas Marit Maripuu. 2002. aastal lõpetasin Moskva Rahvusvahelise Sõltumatu Keskkonna ja Politoloogia Ülikooli ning sai õigusteaduste bakalaureuseks. Selle ülikooli on lõpetanud ka Ilja Jašin, Venemaa liberaalse partei „Jabloko” üks populaarseimaid liidreid.

Olen kaitsnud äriõiguse diplomit Tallinnas Rahvusvahelises Sotsiaalteaduste Rakenduslikus Kõrgkoolis LEX õigusteaduskonnas, milles õppis loomulikult riigikeeles. Õppejõudude hulgas olid nii mõnedki tuntud juristid ning kohtunikud nagu näiteks Tallinna Halduskohtu kohtunik Karin Kalmiste ja Tallinna Ringkonnakohtu kohtunik Margo Klaar.

Peale riigiaastapäeva märtsis 2008.a. olen kaitsmas magistrikraadi Peterburi Riiklikus Inseneri ja Majanduse Ülikoolis (ENGECON). Olgu öeldud, et selle tuntud kõrgkooli on lõpetanud näiteks Vene energeetikaguru Anatoli Tšubais, värske Eesti kodanik ja suurärimees Rustam Aksjonenko ning seal on professorina õpejõuna töötanud Venemaa peaminister Viktor Zubkov. Käesoleval aastal on kavas astuda sama kõrgkooli majandusteaduste doktorantuuri. Doktoritöö juhendajaks saab ilmselt olema Eesti Teadus Akadeemia akadeemik Mihhail Bronštein.