reede, 21. detsember 2007

Tallinnas on kasiinosid rohkem kui Londonis, New Yorgis ja Pariisis kokku!

Küsimus Valitsusele palju Eestis saab olla kasiinosid 2011 aastal, 300 või 400? Hetkel Eestis on ligi 200 kasiino ja ligi pooled on Tallinnas, New Yorgis – 18, Londonis – 25, Luksemburgis ja Helsingis –1. Hoolandis - 14, Austrias – 12, Portugalis -10, Belgias – 9, Rootsis – 6, Itaalias – 4, Soomes - 1. Iirimaal ja Küprosel kasiinod on keelatud. Rootsis ja Soomes kasiinoäri on riigi käes! Eestis on üle 70 000 hasartmängusõltlast ja nende arv pidevalt kasvab.

Isegi Venemaa lööb kasiinod suurlinnadest välja. Venemaa riigiduuma kiitis heaks seaduse, mis näeb ette mängupõrgute tegevuse radikaalset piiramist. Kasiinod pekstakse välja Moskvast, Peterburist ja enamikest teistest suurlinnadest. Mänguritel tuleb 2009 aasta keskpaigast oma vajaduste rahuldamiseks kolida Siberisse või mõnda muusse kaugesse Venemaa kolkasse. Peale Altai ja Primorje krai on kasiinodele ette nähtud ka Kaliningradi oblast ning Rostovi ja Krasnodari kant.

Loodan, et kasiinoäri küsimus lahendatakse siiski Valitsuse poolt, sest on ka tipp-poliitikute jaoks kristalliseerunud tõde ühiskonna taluvus piiri ületamisest mängupõrgute osas. Pole ju palju nõutud, et ka Eestis hasartmängu kultuur oleks samal tasemel nägu tsiviliseeritud maailmas.

Lisa info: http://www.maxkaur.com/