pühapäev, 18. november 2007

Kasiinomaffia kontrolli alla!

Eesti kasiinovastased korraldavad detsembri alguses Mustamäe linnaosas kolmanda kasiinovastase meeleavalduse pealinnas. Mis peaks toimuma Mustamäe Linnaosa Valitsuse hoones oleva kasiino ees.

Käesoleva aasta alguses moodustatud kasiinovastane liikumine, mis on korraldanud mitmeid kasiinovastaseid aktsioone, meeleavaldusi ja üleriigilisi kampaaniaid, on tõusuteel. Novembri alguses sai aasta kasiinoäri piiramise ja kontrolli alla võtmise ideest, mille esmasõnum ilmus Äripäevas 2006. aastal. Seda on asunud toetama nii vasakpoolsed kui parempoolsed, nii noored kui ka eakad, kõik inimesed olenemata rahvusest. Kasiinode vastu on vapralt välja astunud Tallinna, Haapsalu, Pärnu ja Võru omavalitsused ja elanikkond.

Kasiinovastaste mõtteviisiga on täna liitunud ka mitmed erakonnad, IRL nõuab kasiinode arvu vähendamist kaks korda. Rahandusminister ja sotsiaaldemokraatide liider Ivari Padar tänas oma pöördumises kasiinovastaseid hasartmängutemaatika jõulise tõstatamise eest. Ettepanekud hasartmänguseadusesse tegi Riigikogu asespiiker ja Keskerakonna juhatuse liige Jüri Ratas, kes tahaks suurendada omavalitsuste otsustusvõimu kasiinoäri leviku piiramise osas. Rohelised ja kristlased on samuti varem avaldanud muret kasiinoäri ohtlikust arengust Eestis. Tallinna linnapea, Keskerakonna esimees Edgar Savisaar samuti avaldas toetust kasiinovastaste tegevusele.