teisipäev, 27. november 2007

Eesti tippkirikutegelased on seotud kasiinoäriga.

28. novembril 2007.a. kohtuvad Eesti kasiinovastaste liikumise esindajad Rooma - Katoliku Kirik esindajaga Eestis piiskop Philippe Jourdan´iga tema residendis Kadriorus, Poska tn.47a Tallinnas, kell 11.00. Kohtumise põhiteemaks on tutvustada Rooma paavsti esindajale kasiinovastaste liikumise eesmärke Eestis ning Euroopa Liidus, mis põhiosas langevad kokku ka kristliku maailmavaatega. Otsitakse võimalusi teha koostööd antud teemal. Jutuks tuleb kindlasti murettekitav asjaolu, et kõrget eesti kirikutegelased on seotud kasiinoäriga.

Philippe Jean-Charles Jourdan sündinud 30 augustil 1960 aastal Dax`is, Prantsusmaal. Ta on Püha Tooli apostollik administraator Eestis ja Pertusa (Hispaania) titulaarpiiskop. Philippe Jourdan kuulub alates 1980. aastast Opus Dei personaalprealtuuri. Opus Dei tegevusest on põhjalikult valgustatud maailma kuulsas Djen Brauni romaanis Kod da Vinchi.

Kasiinoäri reformeerimise teema on tõsine ja keeruline, poliitikud ja ametnikud ei suuda alati olla kahjuks usaldusväärseteks partneriteks meie liikumisele oma liigse korrumpeerumise ja muude huvide tõttu. Leian, et just kirik on üle sajandite, ajal kui võim ei suutnud asju lahendada ja kontrollida, edukalt kaasrääkinud ning aidanud lahendada ühiskonna arengu keerdkäike. On teada, et kirik suhtub äärmisel kriitiliselt kasiinoärisse ja seda ümbritsevasse kriminogeensusesse.

Meile teeb muret ka asjaolu, et kõrget eesti tippkirikutegelased on seotud kasiinoäriga. See on uskumatu! Aial kui iga aus kodanik ja kristlane on huvitatud, et oleks võimalikult vähe kasiinosõltlasi ja kasiinosid. Allutades kasiino ühiskondlikule huvile, on meil lootust, et me suudame seda protsessi kontrollida. Usun, et kasiinovastane liikumine on usaldusväärne koostööpartner, kaasmõtleja, kassvõitleja Rooma-Katoliku Kirikule eesotsas Rooma paavstiga, nii Eestis kui ka teistes Euroopa Liidu riikides, eeskätt Lätis, Leedus ja Poolas, sest koos suudame kasiinonduse kurjuse vastu rohkem.

4.detsembril 2007.a. Tallinnas toimub juba kolmas kasiinovastase meeleavalduse, mis leiab aset Mustamäe Linnaosa Valitsuse hoones oleva kasiino ees, Tammsaare tee 135. Käesoleva aasta alguses moodustatud kasiinovastane liikumine, mis on korraldanud mitmeid kasiinovastaseid aktsioone, meeleavaldusi ja üleriigilisi kampaaniaid, on tõusuteel.