kolmapäev, 28. november 2007

Vatikani esindaja hindab kõrgelt kasiinovastast liikumist.

28. novembril 2007.a., Eesti kasiinovastased kohtusid Rooma - Katoliku Kiriku ja Eesti Kirikute Nõukogu juhtesindaja piiskop Philippe Jourdan´iga, tema residendis Kadriorus, Poska tn.47a Tallinnas. Kohtumise põhiteemaks oli tutvustada Rooma paavsti ja Eesti Kirikute Nõukogu esindajale kasiinovastaste liikumise eesmärke Eestis ning Euroopa Liidus, mis põhiosas langevad kokku ka kristliku maailmavaatega. Otsiti võimalusi teha koostööd antud teemal. Jutuks tuli murettekitav asjaolu, et mitmed kõrged Eesti kirikutegelased on seotud kasiinoäriga.

Rooma paavsti esindajaga, piiskop Philippe Jourdan hindas kohtumisel kõrgelt kasiinovastaste tegevust ühiskonna heaks ning kinnitas, et Vatikan alati toetab tavalisi kodaniku algatusi. Lisaks, kõrge Vatikani esindaja lubas võimaliku koostöö Eesti kasiinovastastega ka Eesti Kirikute Nõukogu tasemel.

Philippe Jean-Charles Jourdan sündinud 30 augustil 1960 aastal Dax`is , Prantsusmaal. Ta on Püha Tooli apostollik administraator Eestis ja Pertusa (Hispaania) titulaarpiiskop. Philippe Jourdan kuulub alates 1980. aastast Opus Dei personaalprealtuuri. Opus Dei tegevusest on põhjalikult valgustatud maailma kuulsas Djen Brauni romaanis Kod da Vinchi.

Kasiinovastastel on hea meel, et oli suurepärane võimalus vahetada mõtteid Rooma paavsti ja Eesti Kirikute Nõukogu esindajaga. Just kirik on üle sajandite, ajal kui võim ei suutnud asju lahendada ja kontrollida, edukalt kaasrääkinud ning aidanud lahendada ühiskonna arengu keerdkäike. Teada, et kirik suhtub äärmisel kriitiliselt kasiinoärisse ja seda ümbritsevasse.

Meile teeb muret ka asjaolu, et mitmed kõrged eesti tippkirikutegelased on seotud kasiinoäriga. Usun, et kasiinovastane liikumine on usaldusväärne koostööpartner, kaasmõtleja, kassvõitleja Vatikani kui ka Eesti Kirikute Nõukogu nii Eestis kui ka teistes Euroopa Liidu riikides, sest koos suudame kasiinonduse kurjuse vastu rohkem.

4.detsembril 2007.a. Tallinnas toimub juba kolmandat korda kasiinovastane meeleavaldus, mis leiab aset Mustamäe Linnaosa Valitsuse hoones oleva kasiino ees, Tammsaare tee 135, kell 13.00.