teisipäev, 16. oktoober 2007

Mart Laar liitus meiega!

16.oktoobril toimus Tallinnas, Lasnamäe Pae turu keskuses teine suur kasiinovastaste meeleavaldus Eestis ja Euroopa Liidus. Meeleavalduse korraldas käesoleva aasta alguses moodustatud kasiinovastane liikumine, kes on korraldanud rida kasiinovastaseid aktsioone ning üleriigilisi kampaaniaid. Meelaavaldusel osales ligi 60 inimest.

Meeleavaldusel tõdeti heameelega, et kasiinovastastega on üllatuslikult liitunud ka ekspeaminister Mart Laar, kes nõuab kasiinode arvu vähendamist Eestis kaks korda ning rahandusminister Ivari Padar, kes isiklikus pöördumises tänas Max Kauri hasartmängu temaatika jõulise tõstatamise eest.

Arvan, et Kasiinovastase liikumine on Eestis tõusuteel, seda on asunud toetama nii vasakpoolsed kui ka parempoolsed, kõik inimesed olenemata rahvusest. Järgmine löök kasiinomaffia vastu peab tulema Riigikogust. Hasartmänguseadust on vaja muuta, et kaitsta eesti ühiskonda.
Inimesed on väsinud kasiinoepideemiast, mis möllab täna Eestis ja Baltimaades tervikuna, ja loomulikult peavad balti kasiinovastased ühinema selleks, et poliitikud saaks lõpuks aru, mis on täna ühiskonna tegelikud probleemid. Kasiinovastased organiseerivad oma kasiinovastase Balti keti, mis ulatub Poolani.

Meeleavaldusel kõlasid hõiked: Kasiinod kontrolli alla! Karu rahva kohtu alla! TV3 aitab kasiinopärijatest! Karu sa oled saatanaga mestis! Kasiinoärikad, eesti rahvas ei vaja kasiinokasvajat! 18.juuli - kasiinovastaseks päevaks!

Meeleavaldus esinesid kasiinovastase liikumisega ühinenud kultuuritegelased, kes laulsid ja tantsisid kasiinohulluse vastu. Noored kasiinovastased jagasid rahvahulgale kasiinovastast materjali. Meeleavaldusel Lasnamäel viibisid endised Lasnamäe linnaosa vanemad. Samuti mitmed Tallinna linnavolikogu liikmed. Osalejate hulgas oli mitmete kristlaste kogukondade esindajaid.

18.07.2007.a. toimus Tallinnas esimene kasiinovastane meeleavaldus Eestis ja Euroopa Liidus suurima kasiinoketi Olympic Entertainment Group peakontori ees. Meeleavaldusel tehti ettepanek kuulutada 18.juuli kasiinovastaseks päevaks. Tõsiselt kaalutakse kasiinovastuseisu laiendamist ka teistesse Euroopa Liidu riikides, vastukajad Lätist, Leedust ja Poolast on positiivsed.