reede, 28. september 2007

Padar tänab Kauri, Kaur viitab allmaailmale

Vabariigi Valitsuse liige, rahandusminister Ivari Padar tänab oma kirjas 26.09.2007.a. Eesti kasiinovastaste hasartmängutemaatika jõulise tõstatamise eest.

On hea meel, et valitsus on lõpuks mõistnud olukorra traagilisust mis valitseb Eestis. Samas mind ometi Padari vastus kaugeltki ei rahulda. Tema väide rahandusministeeriumi poolt menetletavast uuest hasartmänguseadusest on asjatu, kui sinna ei tule uusi ideid, mille eesmärk peaks olema kasiinode laienemise lõpetamine ja tarbijate huvide selge kaitse.

Meie teeme ettepaneku USA eeskujul riigil moodustada sõltumatu hasartmängukomisjon, kellele delegeeritakse ka õigus hasartmängu tegevus-ja kasutuslubade peatamiseks, juurdluste ja auditi läbiviimiseks. See tõstaks tarbijate usaldust, distsiplineeriks kasiinoomanike. Kasiinovastased peavad oluliseks, et rahandusministeerium pööraks rohkem tähelepanu kasiinoäri ümber toimuvale. Kampaania kurjategijate kõrvaldamine kasiinode personali hulgast oli rahandusministeeriumi poolt väga edukas ja positiivne samm.

16.oktoobril k.a korraldavad kasiinovastased Tallinnas, Lasnamäel, Pae turu keskuses, kell 13.00 suure kasiinovastase meeleavalduse.

18.juulil 2007.a toimus Tallinnas esimene kasiinovastane meeleavaldus Euroopa Liidus. Kasiinovastase meeleavalduse korraldamise kohaks oli suurima kasiinoketi Olympic Entertainment Group peakontori esine. Meeleavaldusel tehti ettepanek kuulutada 18.juuli kasiinovastaseks päevaks.

Käesoleva aasta alguses moodustatud kasiinovastane liikumine on korraldanud rida üleriigilisi kampaaniaid, kasiinovastaseid aktsioone ning kutsunud Eesti Olümpiakomiteed, Kultuurkapitali ning kõiki õppe-, noorsoo-, kultuur- ja sotsiaalasutusi loobuma kasiinopoolsetest rahalistest toetustest.

Tõsiselt kaalutakse kasiinovastuseisu laiendamist ka teistesse Euroopa Liidu riikidesse. Vastukajad Lätist, Leedust ja Poolast on igati positiivsed.