esmaspäev, 17. september 2007

Kasiinovastased annetasid riigi ametnikule

Kasiinovastasena annetasin põllumajandusministeeriumi ametnikule Vahur Võrelile, kes Olympic Casino tegevuse tõttu oli sattunud rahalistesse raskustesse.

Traditsiooniliselt ma annetan ainult Tallinna Lastehaiglale. Aga antud juhtum on erand. Mul Võrelist siiralt kahju. Kuigi see ei ole tema kui kalamehe ala, oleks ta võinud ministeeriumi ametnikuna endale enne selgeks teha, et asutus kus ta oma mängukirge läks rahuldama, ei ole maailma standardite järgi mitte kasiino, vaid hoopis mingi muu asutus.

Teeks Võrelile ettepaneku: kuna ka põllumajandusministeerium kooskõlastab muudatusi hasartmängumaksu seadusele, võiksid nad teha ettepanekuid, mis viiks Eesti hasartmänguseaduse kooskõlla teistes suurimates Euroopa Liidu riikides hasartmängu korraldamist reguleerivate õigusaktidega. On täiesi selge, et tänane hasartmänguseadus on kliendivaenulik, ta ei võimalda tarbijatele mingit kaitset kasiinopoolsete pettuste eest.

Kasiinovastased lubavad, et juhul kui rahandusministeerium ei tee radikaalseid ettepanekuid kehtiva hasartmänguseaduse muutmiseks, siis alustavad kasiinovastased omapoolset kampaaniat hasartmänguseaduse ümberkirjutamiseks tarbijasõbralikuks.
Kasiinovastastele teeb head meelt see, et üle Eesti tuleb järjest rohkem omavalitsusi kasiinovastaste poole üle. Kiidame heaks Pärnu, Võru, Haapsalu jt linnade aktiivse tegevuse oma kodanike kaitseks kasiinomaffia eest.

18.juulil 2007.a toimus Tallinnas esimene kasiinovastane meeleavaldus Euroopa Liidus. Kasiinovastase meeleavalduse korraldamise kohaks oli suurima kasiinoketi Olympic Entertainment Group peakontori esine. Meeleavaldusel tehti ettepanek kuulutada 18.juuli kasiinovastaseks päevaks.

Käesoleva aasta alguses moodustatud kasiinovastaste liikumine on korraldanud rida üleriigilisi kampaaniad ning aktsioone. Kasiinovastaste liikumine kutsus Eesti Olümpiakomiteed, Kultuurkapitali ning kõiki õppe-, noorsoo-, kultuur- ja sotsiaalasutusi loobuma kasiinopoolsetest rahalistest toetustest. Kasiinovastased on teinud ettepaneku kuulutada välja moratoorium uute kasiinode tekkimisele Eestis.