reede, 21. september 2007

Armin Karu unistab, et Eestit tabaks kasvaja?

Kasiinoärimees Armin Karu toonitas Äripäeva majanduskonverentsil „Äriplaan 2008” korduvalt, et Eesti vajab väikest Las Vegast ja kasiinomeelelahutus on tulevikus meelelahutussektori suurim kasvaja.

Ei mingit nalja. Karu on Eesti ühiskonnale külge pookinud kasvaja. Ta ei ole taltunud sellest, kui palju õnnetust on ta toonud Eesti ühiskonnale viimastel aastatel. Siinjuures on hea meel, et kasiinovastaste liikumine Eestis tõstab tuure üles. Tallinna, Haapsalu, Pärnu ja Võru linnade vapper ja edukas võitlus kasiinode vastu annab lootust paljudele Eesti peredele. Lähiajal kasiinovastased kavandavad uusi meeleavaldusi Tallinnas.

Me peame vastu seisma maniakaalsete kasiinoärikate haigetele plaanidele laostada Eesti ühiskond. Kasiinovastaste aktiivsus suudab peatada kasiinoepideemia, mis möllab täna meie riigis. Eesti kasiino tulevik peaks olema pigem Skandinaavia mudeli järgi, ehk kvaliteetne, usaldusväärne ja turvaline meie ühiskonna arengule.

Olen seisukohal, et Eesti Olümpiakomitee, Kultuurkapital ning kõik õppe-, noorsoo-, kultuuri- ja sotsiaalasutused peavad loobuma kasiinotulu rahalistest toetustest. See kahjustab tänaste sündmuste valgel ka olümpiakomitee ja ka igati väärikate sportlaste ning kultuuritegelase mainet. Positiivseks eeskujuks siinkohal on endine siseminister Olari Taal ning paljud teised, kes keeldusid ostmast kasiinoaktsiaid.